Yleinen

Operaationa säästöliekin purkaminen

Mainitsin jo edellisessä postauksessani, että painoni on lähtenyt jälleen kunnolla junnaamaan. Tammikuun ajalta kun katson kännykkään keräämääni ruokapäiväkirjaa niin huomasin, että keskimäärin tammikuussa söin 2000kcal/päivä ja kun otetaan huomioon, että olen kuitenkin kohtalokkaan kokoinen naisihminen, joka kävelee lähes päivittäin n. 10 000 askelta ja liikkui muutenkin, niin kaiken järjen mukaan painolleni olisi pitänyt tapahtua jotain.

Ei tapahtunut. Onneksi senteille tapahtui ja vyötäröni kapeni tammikuussa 4cm, lantio saman 4cm ja molemmat reiskat -3cm. Ei siis huono, mutta vedin kyllä viikonloppuna pienet itkupotkuraivarit tuon vaakalukeman vuoksi, jonka EI pitäisi olla tärkeää, mutta jos se on merkki siitä, että kroppa ei ole kunnossa niin kyllä se nyt vähän tärkeää on.

edf

Asennon luonnollisuus 6/5

Syyt?

  • Kilpirauhasongelma, jonka lopullinen määritelmä toivottavasti saadaan aikaiseksi tänä vuonna kun siirryn Aikuisten Ihmisten Palkoille. Tällä hetkellä ei auta kuin vetää minimiannosta, koska yksityiselle ei ole varaa ja YTHS:n lääkärin mukaan minulla on liikatoimintaa ja placeboa -_-
  • ”Säästöliekki”. Kroppani on todennäköisesti edelleen hivenen sekaisin vuodesta 2013 ja sitä edeltäneestä jojoilusta. Kammottavaa nähdä, kuinka pitkässä juoksussa nämä asiat ovat, mutta täytynee toivoa, että tänä vuonna vihdoinkin alkaa näkyä valoa tunnelin päässä :D Tämän vuosi onkin pyhitetty sitten ihan vaan säästöliekin purkamiselle ja kropan tasapainottamiselle. Ruokavalioni on pikkuhiljaa koko ajan paranemaan päin ollut tässä ja positiivista lienee sekin, että mittani ovat täsmälleen samat kuin reilu vuosi sitten, jolloin olin 5kg kevyempi.
  • Syön liian vähän. Liian vähäinen syöminen ei todellakaan edesauta arktista ja nälkäkuureihin totutettua ruumistani päästämään irti mistään varastoimastaan elintärkeästä rasvasolusta. Huvittavaa, että kun kuvittelen syöväni paljon puhdasta ruokaa niin laskurien mukaan saatan hyvinkin syödä vain 1600kcal. Ups.

Mikä avuksi?

Olen ottanut nyt raamatukseni Hyvän olon hormonidieetti -kirjan, jossa säästöliekin purkamiselle on omistettu ihan oma lukunsa. Karu totuus on se, että mitä pidempään on jojoillut ja rajoittanut rajusti kaloreita, niin sitä pidempään purkaminen kestää. En ole aktiivisesti malttanut rauhassa purkaa omaa säästöliekkiäni kuin pari kuukautta kerrallaan jos sitäkään, joten nyt yksinkertaisesti pyhitän tälle asialle koko saamarin vuoden 2017. Jos en aloita korjausliikettä nyt, niin ei se purku tule yhtään lyhytkestoisemmaksi jatkossakaan. Edessä on siis vuosi, jolloin en todennäköisesti tule laihtumaan ollenkaan ja kerrankin teen sen ihan tarkoituksella :D

Perusaineenvaihduntani on Harris-Benedictin kaavan mukaan välillä 2500-2900 (riippuen aktiivisuudesta). Tuo on siis se määrä, mikä minun teoriassa pitäisi pystyä syömään lihomatta ja tuossa ei ole edes otettu mukaan sitä, että lihasmassa minulla lienee perusnaista suurempi = peruskulutuskin on suurempi.

Koska tammikuun keskiarvo oli 2000, niin pyrin nyt helmikuun ajan saamaan keskiarvoksi kutakuinkin 2300-2500 ja katsotaan mikä vaikutus sillä on. Tarkoitus on siis nostaa viikko viikolta ravinnonsaantia ylöspäin siten, että kroppa ehtii mukautua tasaiseen ja lisääntyvään ravinnonsaantiin. Helmikuussa en siis salli itselleni sitä,  että maanantaina syön 1400kcal ja tiistaina 3400kcal.

Jos vaaka näyttää maaliskuussa samaa lukemaa mitä nytkin, voin jatkaa samaa kasvatusta. Jos vaa’an lukema on noussut, pidättäydyn tuossa n. 2500 ja katson pari viikkoa mitä tapahtuu. Jos paino puolestaan on laskenut, voi kalorimääriä nostaa nopeampaakin tahtia. Tavoitekalorimäärä omalla kohdallani tässä painossa keikkunee siellä 3200kcal kieppeillä (mikä on ihan järjetön määrä puhdasta ruokaa). Kun sen saan vedettyä lihomatta tiedän, että nyt voi hengähtää hetkeksi ja alkaa harkita kalorien rajoittamista. Hyvällä tuurilla syön jo huhtikuussa 3200kcal onnellisena ja voin jo toukokuussa alkaa ”dieettaamaan”. Samaten voi käydä niinkin, että kun systemaattisesti lisään ruokaa niin kroppani alkaa hyrrätä kahta kauhiammin ja paino lähtee tippumaan vaikka ruokamäärä nousisikin. Silloin erikoisempaa ”dieettiä” ei tarvita ennen kuin painon lasku on jämähtänyt jälleen paikalleen.

Tärkeää olisi nyt päästä kehonkoostumusmittaukseen, jossa näkisi kunnolla mistä kehoni tällä hetkellä koostuu ja mistä se koostuu esimerkiksi toukokuussa. Toivottavaa on, että lihasmäärä ei ainakaan katoaisi vaan mieluummin jopa kasvaisi. Tätä vaikeuttaa se, että olen hivenen innostunut HIIT-treeneistä ja lenkkeilykin kiehtoo salilla paahtamisen sijasta, mutta jos nyt malttaisin kevään nostella raskaista painoja niin voin hyvällä omallatunnolla kirmata niityillä kesän.

SEURAA HIKIKINKKUA
Facebook | Instagram | Bloglovin | YouTube
Snapchat: jenskysii

f.jpg

House of Brandonille on tullut myyntiin nyt myös meikkejä! Tämän viikon kaikki kosmetiikkatuotteet -20% koodilla COSMETICS.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.