Yleinen

Aamujoogi

Olen yllättänyt itseni nyt kolmenatoista aamuna positiivisesti. Olen kierähtänyt aina ennen kuutta sängystä alas, laittanut YouTubesta jonkinsortin ”morning yin yoga”-ohjelman pyörimään ja TEHNYT SEN.

Wau.

Ajatus tällaisista aamunavauksista tuli ihan minulta itseltäni. Syytän kuitenkin juuri päättynyttä Hyvän olon hormonidieetti-verkkokurssia, koska siinä jouduin viikottain pohtimaan muun muassa sitä, mikä on elämässäni hyvin nyt, millainen hyvinvointini on parhaillaan ja miten voisin ”parastaa” sitä. Yleensä dieeteillä ja kuureilla keskitytään vaa’an ja mittojen tarkkailuun, tässä keskiössä oli vain se, miten omaa oloaan voisi parantaa ja mikä on juuri tässä elämänvaiheessa tärkeintä.

Ymmärsin jo syksyllä, että nyt ei riitä meikäläisellä paukut alkaa sen kummemmin mitään säästöliekkiä purkamaan saatika laihduttamaan. Stressi ja pieni unettomuus vaivasi ja keskitin huomioni tarkoituksella pois kehoni kyttäämisestä ja aloin laskea hengitystäni. Pikkuhiljaa olen parantanut ruokailutottumuksiani säännöllisemmiksi ja en koe enää järjetöntä katumusta siitä, jos käyn viikossa salilla viiden kerran sijasta kolme. Totta kai edelleen haluan parantaa kuntoani ja mikä jottei myös ulkomuotoani, mutta justiinsa nyt prioriteettien PITÄÄ olla muualla.

Helmikuu oli haastava kuukausi, vaikka silloin olinkin ”lomalla” opiskeluistani. Oli vähän sitä sun tätä ja meinasin sortua takaisin vanhoihin huonoihin tapoihini. Päätin kuitenkin, että nyt ei ole yksinkertaisesti aikaa minkäänsortin romahduksille (:D) vaan valmistun vaikka väkisin aikataulussa ja murehdin muuta elämää vasta sen jälkeen. Tiesin, että stressiä on luvassa, koska maalis-huhtikuu ovat kiireisimmät kuukauteni tälle vuodelle. Miten siis voisin omaa jaksamistani parantaa ja unenlaatuni varmistaa?

17077309_413994415604825_6257813950667161600_n

Mitä jos hyödyntäisin kevään tuoman sisäisen peipposeni ja tekisin sen 5:30-6:00 jotain muuta kuin selailisin vain kännykkääni? Minä kun herään nykyään automaattisesti ennen kuutta ja ihan virkeänä.

Siitä se ajatus sitten lähti. Ihan itsestäni ja varmaan juuri sen vuoksi on kohta kaksi viikkoa aamujoogailua takana. Mahtavaa huomata, että alun ihan mahdottoman tuskallisilta tuntuvat asennot (mm. lapsiasento, jossa ei käytännössä edes tehdä mitään erikoista) ovat nyt aidosti rentouttavia ja onnistuvat helposti. Joka aamu on jokin eri paikka hieman jäykkä, mutta kaiken kaikkiaan hetkeen keskittyminen helpottuu jatkuvasti. Oikea jalkanikaan ei ole enää niin hälyttävän paljon jäykempi kuin vasen.

Kumma kyllä nyt kun olen aamun surffailun vaihtanut aamun joogailuksi tuntuu, että minulla on enemmän aikaa aamuisin. Ehkä se on se rauhallinen hengittely ja pysähtymisen yrittäminen, mikä sen aiheuttaa tai sitten vaan minulla on tunne siitä, että käytän aikani paremmin. Olen hyvin somemyönteinen ihminen, mutta minulla on päivän mittaan niin paljon aikaa someilla, että voin huoletta yhden puolituntisen pyhittää jollekin muullekin kuin Jodelille ja Snapchatille.

Seuraa Hikikinkkua
Facebook | Instagram | Bloglovin | YouTube
Snapchat: jenskysii

One thought on “Aamujoogi

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.