Matkustus · Yhteistyö

Itsenäisen naisen lomahaaveita

Maaliskuussa 2013 koin yhden elämäni jännittävimmistä asioista, kun matkustin aivan yksin Rovaniemeltä Belgian Antwerpeniin pitämään konferenssiesitystä graduni tuloksista. Vaihtolento oli Helsinki-Vantaalla ja Brysselin koneessa istuin kahden hyvin pahasti Axelta lemuavan businessmiehen välissä. Siinä minä sitten hajusteyliherkkänä koitin rykiä kurkkuani puhtaaksi ja olla stressaamatta sitä, että miten ikinä, ikinä tulen löytämään Brysselin lentokentältä Antwerpeniin menevään bussiin.

Kone laskeutui ja lähdin seuraamaan Axen hajua, etten eksyisi. Lentokenttä oli valtava, enkä ollut yhtään perillä siitä, että minne ihmeeseen laukkuni tulee saapumaan. Luotin sokeasti siihen, että pukumiehet johdattavat minut perille. Kilometriltä tuntuvan matkan jälkeen olin kuin olinkin laukkuani vastassa ja lähdin etsimään linja-autopysäkkiä, mikä onneksi oli helpompi.

Perillä Antwerpenissä olin yhden aikaan yöllä ja onnistuin ohittamaan pysäkin lähellä olevan taksitolpan. Siinä minä kaikkie tavaroideni kanssa kävelin ympäriinsä täysin vieraan kaupungin katuja öiseen aikaan ja voin kertoa, että itku oli lähellä. Yhtäkkiä näin taksin ja tungin itseni väkisin sen kyytiin, pääsin hotellilleni ja istuin sängylle itkemään stressiäni.

Aamulla heräsin, avasin verhot ja lähdin kolmen tunnin yöunilla rakastumaan kaupunkiin.

Antwerpen1_thumb[2]Antwerpen2_thumb[1]

Harmi, ettei minulla tuohon aikaan ollut vielä kunnon kameraa mukana. Joka tapauksessa päivän valon aikaan ja etenkin konferenssiesitykseni jälkeen rentoutunein mielin ihastuin Antwerpeniin täysin. Kaupunki oli todella kaunis, ihmiset olivat ystävällisiä ja pohjakaava oli todella selkeä, vaikkei se yöllä siltä ollut tuntunutkaan. Harmittelin, että konferenssireissun aikana minulla oli vain muutama hassu tunti päivässä aikaa kuljeskella kaupungin katuja, syödä belgialaisia vohveleita suklaakastikkeella ja istuskella olutbaarissa juomassa kirsikkaolutta. Tiesin, että tänne pitää palata. Haluan lisää vohveleita, haluan ehtiä käydä museoissa, kuvailla nähtävyyksiä paremmalla kameralla, käydä jokirannassa ja nauttia kesäisestä Belgiasta.

Ja nyt, neljä vuotta myöhemmin ja sinkkuuntuneena, olen päättänyt alkaa sanoista tekoihin. Jos en nyt tänä kesänä, niin viimeistään vuoden päästä, kun täytän kolmekymmentä.

IMG_7100_thumb[1]

Viimeksi majoitun Antwerpenissä Theater-hotellissa, joka tuntui olevan erityisesti businesshenkisten ihmisten majoituspaikka. Sijainti hotellilla oli täydellinen (lähellä keskustaa ja bussiasema kohtalaisen lähellä), mutta sieltä uupui täysin kuntosali. Klikkailin siis itseni maailman suurimmalle hotellien vertailusivustolle – Trivagoon – ja pistin toiveeni ylös.

trivago1

Jos matkustaisin jo tänä kesänä, sijoittaisin matkani juhannukseen ja lähtisin pitkälle viikonlopulle perjantaista tiistaihin tai keskiviikkoon.

trivago2

Majoittua haluaisin ehdottomasti neljän tähden hotellissa, joka on maksimissaan kolmen kilometrin päässä keskustasta. Palveluita, mitä vaadin on ehdottomasti ilmainen wi-fi sekä aamiainen. Kuntosalista plussaa!

trivago3

Ensimmäisenä suositelluksi nousi vanha tuttu Theater-hotelli, mistä en voi mitään pahaa sanoa, paitsi tietenkin kuntosalin puute. Hintakin kohtuullinen neljän tähden hotelliksi ja sijainti tässä on loistava! Edellisellä reissulla opin, että itseasiassa pääsen bussiasemalle kävelemällä suoraan ja kääntymällä kerran. Ehkä siis jos majoittuisin tässä uudestaan, niin osaisin perille ilman taksia ja stressiharhailua? trivago4

Mutta jos olisin rahoissani, niin tunkisin itseni Hiltoniin. Sijainti just eikä melkein keskustassa, kuntosalin varustetaso todella hyvä hotelliksi ja kuvat huoneista ja aamupalasta lämmittivät mieltä. Täytyy jäädä kyttäämään tarjouksia, joskus sitä pääsee loistavaan hotelliin halvalla, kun on oikeaan aikaan liikenteessä!

trivago5

Vaikka olenkin tietynlaisen luksusloman tarpeessa (mikä tässä elämäntilanteessa vaatii lähinnä hyvän sijainnin ja aamupalan) niin en kuitenkaan haluaisi ihan hirveitä summia pistää majoitukseen, kun tiedän olevani tyytyväinen vähemmilläkin tähdillä. Laadun pahemmin kärsimättä Holiday Inn voisi olla hyvä vaihtoehto ja säästö olisi selkeä kahteen edellisempään. Sijainti ison puiston vieressä ja vesistötkin lähellä. Mukavaa on, että sijainti, kuvat, info, hinta ja arvosteluvertailut voi tehdä helposti Trivagossa, niin ei tarvitse aina klikkailla itseään erikseen jokaisen hotellin kotisivuille.

Kuntosalia ei ole tässä Holiday Inn:ssäkään, mutta ehkä sitä kaupunkilomalla tulisi liikuttua ihan muutenkin. Plus mitä sitä kuntosalilla kun on ne belgialaiset vohvelit belgialaisella suklaakastikkeella. JUMALATTOMAN HYVIÄ. Hirveä ikävä niitä.

Trivagon sivuilla valitse-nappia painamalla pääsee suoraan parhaimman tarjouksen esittäjän sivustolle. Itse kaiken pyörittelyn jälkeen aloin taipua Theater-hotellin kannalle. Kunnon nostalgia matkailua aikaan, jolloin matkustin ensimmäisen kerran ihan yksin, pidin esitelmän ulkomailla englanniksi, selvisin hengissä lentokenttäyöpymisestä ja olin satavarma siitä, että minusta tulee isona tutkija. Nyt sitten vuorostaan menin satavarmana ohjausalan ammattilaisena syömään vohveleita, kävelemään ympäriinsä ja olemaan omillani. Toivottavasti vähemmän epävarmana ja pelokkaana kuin neljä vuotta sitten.

Postaus toteutettu osittain yhteistyössä Trivagon kanssa.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.