Vaatteet

Vaatteiden viimeinen mahdollisuus

Elän ensimmäistä kertaa tilanteessa, kun 95 % omistamistani vaatteista on saman katon alla. Laitellessani rääsyjäni oikeisiin laatikoihin, kohtasin silmästä silmään jo vuosia tavoitevaatteen arvonimeä kantavia vaatteita. Ja niitä ei ole vain yksi tai kaksi, niitä on kymmeniä. Lukuisia farkkuja, monia paitoja ja useita mekkoja.

Pursuilevaa vaatekaappiani säälivästi silmäillen tein päätöksen: vaatteillani on kuusi kuukautta aikaa mahtua päälleni. Jos ne siihen mennessä eivät ole suostuneet singuttamaan saumojaan tarpeeksi paljon, ne lähtevät kirpputorille. Joka ikinen.

clothes-closet-self-esteem-funny-ecard-qsa

Tammikuussa vko 3 on pyhitetty puhtaasti vaatteiden sovittamiselle. Silloin käyn läpi joka ikisen vaatekappaleeni ja Konmarin hengessä paiskaan jokaisen pahaa mieltä aiheuttavan pukineen suoraan jättimäiseen Ikea-kassiini odottamaan kirpputoriviikkoa.

Siinä vaiheessa t-paitojen on turha huudella minulle sentimentaalisia lausahduksia muistoista ja tunnearvosta. Mitä ihmettä teen sellaisella turistipaidalla, jota en pysty käyttämään? Pistän kehyksiin ja seinälle? Makuutan vielä seuraavatkin viisi vuotta tilaa viemässä vaatekaapissani?

Olen viimeisen kolmen vuoden aikana muuttanut monta kertaa ja joka kerta tehnyt inventaariota vaatteisiini. Jostain syystä tietyt vaatteet saavat sen kummemmin ajattelematta aina jatkoaikaa, vaikken ole niitä edes kokeillut päälleni sitten vuoden 2013. Eihän siinä nyt ole mitään järkeä :D Miksi säilytän ”voi kunpa joskus”-vaatteita, kun voisin keskittyä aidosti niihin vaatteisiin, joita käytän ja joita katsoessa ei takaraivossa herää ”helevetti oon lihonu”-ajatuksia?

Mutta nyt… Nyt vaatteeni elävät jatkoajalla. Puolen vuoden päästä vaatekaappini käyttöaste joko laajenee huomattavasti tai sen sisältö tyhjenee merkittävästi. Kompromissejä ei ole luvassa, yhtään armoa ei anneta (Siperiaan!) ja mieleni on tässä asiassa nyt järkähtämätön.

Onko siellä ruudun toisella puolella muita, jonka kaapista löytyy muistoja hoikemmilta ajoilta? 

Seuraa Hikikinkkua
Facebook | Instagram | Bloglovin | YouTube
Snapchat: jenskysi

unnamed

Ja jottei vaatteet pääsisi keneltäkään loppumaan, niin House of Brandonilla on -20% lisäalennus jo alennetuista tuotteista koodilla JLSLS. Koodi voimassa 24.7. saakka.

3 thoughts on “Vaatteiden viimeinen mahdollisuus

 1. Tuttu tilanne, mut oot tehny erinomaisen päätöksen! Multa löyty vielä pari kuukautta sitten aivan liikaa niitä vaatteita joita haluan pitää ”sit joskus kun” laihdun. Toukokuussa sitten päätin pistää ne kaikki pois monestakin syystä: 1) ne vie aivan liikaa tilaa 2) en oo laihtunut tähänkään mennessä joten todennäköisesti en oo hetkeen niihin mahtumassa ja 3) sit jos joskus onnistun laihtumaan sen 3-4 vaatekokoa niin haluan todellakin juhlistaa sitä ostamalla uusia vaatteita enkä käyttää niitä kaapissa vuosikaudet lojuneita vaatteita joista en enää edes tykkää. Väitän että oon onnellisempikin kun kaapissa on vain vaatteita jotka mahtuu päälle.

  Tykkää

  1. Mieki meinasin eka tehdä sen nyt, mutta en todellakaan jaksaisi pitää kirpputoria ja ärsyttäisi roikottaa niitä sitten kans varastossa :D Vähän kyl epäilen kans, et suurin osa ei mene tammikuussakaan päälle 😂

   Tykkää

 2. Mulla on ihan jäätävän kokoinen pahvilaatikko tavoitevaatteita. Ja ne olisivat vaivaisen 10kg:n päässä, mutta kun ei jaksa. Onhan niitä kiva ihastella. 😂 joskus ajattelen heittäväni ne pois, mutta toisaalta siellä on oikeasti kivoja vaatteita, joihan mä kyllä joskus vielä mahdun…

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.