Kuntosali

Salille aamukuudelta – järkevää vai järjen vähyyttä?

Snapchat-seuraajani (@jenskysii) tietävät jo, että olen aika monena aamuna löytänyt itseni Arctic247:n pihalta ennen kuin kello lyö kuusi aamulla. Muutama on tästä jo kysynytkin, että enkö saa öisin nukutuksi vai olenko muuten vain jonkinlaisen mummoutumistaudin kourissa tämän vuorokausirytmini kanssa.

Njäh. Olen vain aamuvirkku. Se näkyy sekä aikaisina aamuina että varhaisina nukahtamisina. Yleensä jo kahdeksan aikaan olen ainakin suuntaamassa kohti makuuhuonetta ja vuorossa olevaa  kirjaa ja harvoin olen enää yhdeksältä hereillä. Tämän vuoksi moni ystäväni saa kuunnella pelkkää tuuttausta, kun haaveilevat iltajuoruilusta kanssani puoliysin aikaan. Hikikinkku has left this day already :D

How to be a morning person

Aamusalit sopivat  minulle aikasmatoilun lisäksi myös siksi, että yleensä töiden jälkeen (vaikka pääsenkin lähtemään usein jo kolmelta) olen halukas lähinnä vain makaamaan sohvallani ja katsomaan Masterchefiä. Syystä tai toisesta en vain jaksa iltapäivisin salille ja jos käyn välillä kotosalla syömässä niin turha luulla, että saan itseäni esimerkiksi enää kuuden aikaan poistumaan ulko-ovesta.

Tottahan se on, että aamusalilla ei saa välttämättä samanlaisia tehoja irti kuin saisi iltapäivän treenistä. Sen vuoksi en esimerkiksi mielelläni tee jalkapäiviä aamuisin (plus se hikoilun määrä on niin eeppinen, että olisi pakko pestä suihkussa hiuksetkin ja niitä ei kuivaa helvetin lieskatkaan). Kuitenkin käsi-rinta-selkä -päivä onnistuvat aamuisin hienosti. Lihaksissa tuntee, että on tehty ja vaikka painot eivät välttämättä ennätyksiä rikkoisikaan, niin parempi se tehdä se yksi 80 % treeni aamulla kuin tekemätön treeni illalla.

Ihanaa on sekin, että aamusalin jälkeen voi mennä töihin ja töiden jälkeen tietää, että yksi hyvinvointini kannalta välttämätön velvollisuus on TEHTY <3 Ah.

Saa tosin nähdä, miten aamusalieni kanssa käy kun syksy tästä etenee ja herään pilkkopimeään puoli kuudelta. Kirkasvalolamppu on ostoslistallani syyskuun palkasta ja jännitykslelä odotan, onko siitä mitään hyötyä väsymyksen selättämiseksi.

Seuraa Hikikinkkua
Facebook | Instagram | Bloglovin | YouTube
Snapchat: jenskysi

02_MqcXm3h  

Sportamoren valikoima on täydentynyt uutuuksilla! Erityisesti suosittelen katselemaan BLACC-merkin trikoita. Älyttömän hyvä hinta-laatusuhde :)

3 thoughts on “Salille aamukuudelta – järkevää vai järjen vähyyttä?

 1. Mahtavaa aamujen hyödyntämistä! Itse olen kyllä enemmän ilta ihminen, mutta aamulenkkejä olen niiden piristävyyden vuoksi harkinnut taas (tosin tässäkin vain kävely toimii piristävästi) 😅 Mutta hiljaa hyvä tulee! Tsemppiä syksyyn ja kuulen mielelläni kommentteja sen lampun tehosta!! 🙏🏻

  Tykkää

 2. Minä pystyn menemään salille seitsemäksi tai korkeintaan vähän ennen, sitä ennen ei vain kykene. Mulla alkaa pääsääntöisesti joka toinen viikko työt 7:30 ja joka toinen 8:45, ja myöhemmillä viikoilla voin käydä aamusalilla mutta aiemmilla en vain pääse sängystä ylös 5:15 että ehtisin. Yritetty on :D Ja joo, mun on saatava kahvia ja jotain pientä aamupalaa ennen aamusalia, tyhjällä mahalla ei tule mitään (kokeiltu sekin).

  Tykkää

  1. Mie herään 5:30 ja meen seiskaksi töihin ja sitä ennen salille :) Mut toki voin treenata tyhjällä mahalla ja virkistyn yleensä heti heräämisen jälkeen! Sehän on yksilöllistä, kuinka pian ihminen todella herää kun herää 😀 ei todellakaan kannata tehdä sellaista treeniä, mikä ei tunnu hyvältä. Itsekin skippaan aamutreenin jos esim. nukun huonosti :)

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.