hyvinvointi

Vuosi 2018 ja miten siitä selvitään

Ihan alkuun: iso kiitos ihanista kommenteistanne edelliseen postaukseen <3 Ne piristivät ihan valtavasti ja antoivat voimaa. Vastaan jokaiselle vielä henkilökohtaisesti, mutta haluan kollektiivisesti kiittää jokaista kommentin täällä tai muualla somessa jättäneelle sekä myös kaikille, jotka on hengessä mukana. Tämä on yksi syy siihen, miksi bloggaamisen lopettaminen tuntuu mahdottomalta tehtävältä. Tämä antaa huomattavasti enemmän kuin ottaa :)

Mutta… Uusi vuosi ja tyypilliset uudet kujeet.

Lupauksia ja tavoitteita

bty

Kyllähän mennytkin vuosi oli itsekäs mutta ajattelin jatkaa samaa linjaa tänäkin vuonna ja laitan itseni etusijalle. Oma, kokonaisvaltainen hyvinvointi. Lapsettomana sinkkuna olen onnellisessa asemassa, kun voin huolettaa pitää itseni ykkösenä ilman sen suurempia tunnontuskia.

Lupaan tavoitella vain niitä asioita, joita todella haluan.

Haen vain sellaisia töitä, joita todella haluan. Tapailen vain ihmisiä, joita haluan. Elämä on liian lyhyt ”Nojoo”-fiiliksiin sellaisissa asioissa, joihin voi itse vaikuttaa. Totta kai omassa työssä on pakko joskus tehdä asioita, mitkä ovat nojoo, mutta se kuuluu elämään. Jos työ kokonaisuudessaan olisi ”nojoo”, niin enhän mie nyt herttinen sentään sellaseen rupea. Sama pätee ihmissuhteisiinkin. Haluan, että elämäni on sellaisenaan niin mukavaa, etten kaipaa siihen nojoo-miestä. Miehenkin tulee olla JOO ja minun tuleee olla hänelle JOO.

Lupaan elää siistimmin

26197002_10157027142730550_615088192_n

Tämä on kieltämättä hieman noloa nippanappa kolmikymppiseltä, mutta mie en ole mikään järjestyksen ihminen :D Ja olen kyllästynyt siihen, että siivouspäivinä joudun käyttämään siihen koko päivän jo siksi, että vaatekaappini sijaitsee lattiatasolla ja ruokapöytä sohvalla. Kissojen kanssa muutoinkin joudun imuroimaan monta kertaa viikossa ja sen hoitaminen helpottuu kummasti, jos vaan yksinkertaisesti opettelen pitämään tavarat siellä missä ne kuuluu. Tästä syystä tein itselleni tähän alkuvuoteen vanhan kunnon siivouskalenterin. Uskon, että tähän ”tee vähintään tämä asia tänä päivänä”-ajatukseen rutinoitumalla opetan itseni sellaiseksi… perussiistiksi ihmiseksi.

Tavoitteenani on maidoton ja sokeriton tammikuu

Tammikuun ensimmäinen päivä on edennyt jo iltapäivän puolelle ja vielä olen tässä asiassa onnistunut :D Sokerittomuuden olen kokenut aina itselleni kohtalaisen helpoksi kun sen olen vain päättänyt ja toivon, että maidottomuus opettaa minua välttämään maitotuotteita pitkälti jatkossakin. Lapsena minulla oli maitoallergia ja epäilen, ettei maitotuotteet muutenkaan ole se paras valinta juuri minulle. Rahka, raejuusto ja jäätelö ovat pahimmat heikkouteni, mutta ne kun opin korvaamaan (vegaaniset jäätelöt ovat onneksi todella hyviä!) niin maidon kulutukseni jää korkeintaan kahvimaitoon ja suklaaseen.

Tavoitteenani on kokata enemmän

En pidä kokkaamisesta, mutta en pidä myöskään rahanmenosta, jota kuluu kun turvautuu liikaa valmisruokiin, puolivalmisteisiin ja noutoruokaan. Onneksi tämä ensimmäinen kuukausi osaltaan jo pakottaa kokeilemaan uusia asioita keittiössä ja toivon, että jokin innostus siitä jää.
Pakastekasviksista en kyllä luovu. Rajansa kaikella.

Tavoitteenani on voida vuoden päästä paremmin

Piti se sisällään sitten parempaa kuntoa, kevyempää kroppaa tai iloisempaa mieltä. Sitä en osaa sanoa. Tätä tavoitetta ei saavuteta numeroilla vaan suhtautumalla elämään eri tavalla. Odotan innolla, miten tämä tulee tapahtumaan, sillä se tulee tapahtumaan.

Toki kuntoilu pysyy mukana elämässäni ja siihen on jo ohjenuora luotuna. Mutta se ansaitsee oman postauksensa.

Onko sinulla tavoitteita ensi vuodelle? :)

Seuraa Hikikinkkua
Facebook | Instagram | Bloglovin | YouTube
Snapchat: jenskysi

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.