hyvinvointi · Pohdintaa · Yleinen

Hymyn paluu

37208279_10157634250200550_6030378901014839296_o

Siinä missä viime vuosi tuntui jonkinlaiselta tragikoomiselta live-lähetykseltä Danten helvetin eri tasoista, tämä vuosi on tasaisuudellaan ja positiivisuudellaan yllättänyt. Nyt tasapainoisessa mielentilassa olevana voi ajatella, että en siltikään vaihtaisi päivääkään. Toki tietyt asiat olisi voinut jäädä tapahtumatta ja sydäntä vihlaisee aina hetkittäin isot menetykset, mutta niidenkin kanssa oppii elämään. Ja jos jotain elämänpolun kuopista oppii niin sen, että raskaskin mäki loppuu joskus. Joskus se vielä helpottaa.

Tiedän kokemuksesta, että silloin kun itse tekee mieli vaan maata, syödä, nukkua, maata, unohtaa kaikki ja pysyä piilossa ja nukkua, niin ”kyllä se siitä / paistaa se päivä risukasaankin / joskus se vielä helpottaa” sanat aiheuttavat puhdasta vitutusta. Vaikka niiden tietääkin olevan totta, niin silti ne paremmat päivät vaan tuntuvat olevan aina niin kaukana, että tässä nyt jaksaisi piristyä haman tulevaisuuden vuoksi.

Ja tässä sitä ollaan nyt siellä hamassa tulevaisuudessa, paremmissa päivissä ja aurinkoisessa risukasa-aukossa. Hymy on aito ja mustavalkofiltteriä ei tule juuri koskaan valittua kuviin. Totta kai masennus, etenkin tällaisessa toistuvassa muodossa, on asia, jossa on vaikea mennä julistamaan mitään parantumista kovinkaan lyhyen ajan sisällä. Aikaa on annettava ja annetaankin ja lääkkeitä popsin kiltisti ensi kesään vaikka kuinka pysyisi fiilis hyvänä ja elämä tasaisena. Laskeutuminen alhoon on sen verta hidas prosessi, ettei sieltä pikalinjaa pääse ylös sisukkuudesta huolimatta. Olosta huolimatta olen todennäköisesti vasta nyt saavuttanut sen pisteen, että elpyminen ja parantuminen voi alkaa ja aivokemia, hormonit ynnä muut alkavat löytää normaalin toimintakykynsä.

Jos jotain hyvää vanhenemisessa on, niin se on se, että sitä oppii aikaa olevan. Samalla on hyvinkin tietoinen siitä, että se aika voi loppua koska vain, mutta kiirehtimisen sijaan se tarkoittaakin sitä, että tulee elää tänään niin, että on hyvä olla. Ja jos hyvin käy, niin tämän päivän hyvä olo moninkertaistuu tulevaisuudessa. Pikadieetit ja megarääkit ovat usein hyvinkin tulevaisuussuuntautuneita ajatuksia: kärsin nyt, että joskus minun on taas hyvä olla. Ehkä kannattavampaa olisi nauttia nyt, että myöhemminkin minun on hyvä olla? Eikä tämäkään kehopositiivinen ajattelu tarkoita sitä, että ihannoin lihavuutta ja tavoitteeni on kuluttaa yhteiskunnan verorahoja (joita itsekin kyllä makselen) ylipainoni hoitamiseen vaan ihan puhtaasti sitä, että kilomäärästä huolimatta minulla on oikeus tehdä itselleni hyvää. Laihduttaminen ei ole mikään ainoa tie onneen, vaan hyviä terveysvaikutuksia tulee jo sillä, että stressaan vähemmän, nautin liikunnasta jälleen ja syön säännöllisemmin. Ihminen yleensäkin kohtelee niitä asioita hyvin, joista pitää niin millä tavoin yhden ihmisen kehopositiivisuus voi olla pois joltakulta toiselta?

Mutta oli toisen paino meiltä pois tai ei ollut… Koitetaan jokainen löytää oma hymymme kaikesta huolimatta.

Näihin maailmaa syleilevin sanoin:

Hikikinkku
Facebook | Instagram | Bloglovin | YouTube
Snapchat: jenskysii

 

NAPPAA MIELEISTÄ KESÄLUKEMISTA 0€ – MYÖS ÄÄNIKIRJOJA!

Kesäetuna tarjoamme nyt valitsemasi e-kirjan tai äänikirjan maksutta ja ilman sitoumuksia. Tutustu Elisa Kirjan valikoimaan ja valitse viidestä vaihtoehdosta suosikkisi. Tarjolla on huippukirjoja moneen makuun, mm. jännityksen nälkään dekkarikuningas Jo Nesbon menestystrilleri Isänsä poika, huumorin ystäville Miika Nousiaisen hulvaton Juurihoito ja hyvinvointia kaipaaville Maaret Kallion Lujasti lempeä.

Valitsemasi kirjan luet tai kuuntelet helposti omalla tabletilla tai puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen (iOS tai Android) ja maksuttomat tunnukset, jotka teet käden käänteessä ladatessasi lahjakirjasi.

Tutustu valikoimaan ja lataa omasi 0€

Etu hyödynnettävissä su 2.9. asti, yksi etukirja per asiakas. Etu 100% maksuton, ei sido ostamaan tai edellytä peruutuksia.

4 thoughts on “Hymyn paluu

  1. Ihana kun oot taas linjoilla :-) Täällä ainakin yksi joka odottaa kovasti uusia postauksia!

    Tykkää

  2. Mä oon niin odottanut sun aktivoitumista. 😍😊 voisitko tehdä Monna treenaa blogista tästäpidäntästäen- kirjoituksen? 😊

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.