Yleinen

Nautitaanpa helteistä ennen kuin ne loppuu

Ja miksi tässä nyt ei nautittaisikaan. Keksin heittämällä ainakin seitsemän hyvää syytä, minkä vuoksi helteistä jos mistä kannattaa nauttia.

37200516_206376920042996_1990211278584414208_n

1. Nukkumisen helppous

Sisälämpötilan hipoessa kolmeakymmentä voi silmien sulkemisen jälkeen kuvitella olevansa tropiikin viidakossa. Mielikuva vahvistuu, kun levoton pyöriskely sängyssä kieputtaa hiestä nihkeitä lakanoita ympärillesi ja näet todennäköisesti unta jättiläispythonin päivällisenä olemisesta. Ikkunoiden aukipitäminen ei tunnelmaa latista, sillä ulkona on aivan yhtä kuuma kuin sisälläkin ja Tokmannista ostamasi tuuletin alkaa viimeistään kahden aikaan aamuyöllä tuntua pelkältä vitsiltä. Ihanalta vitsiltä toki, koska onhan kesä nyt ihmisen parasta aikaa. Onneksi kesälomalaisella on aina ylimääräistä rahaa maksaa pari hotelliyötä, että pääsee muistelemaan niitä aikoja, kun joskus tuntui hyvältä ajatukselta vetää peitto korville.

2. Syömisen helppous

Karppaamista tulee harrastettua kuin luonnostaan, sillä kaikki raskas ja lämmin ruoka tulee korvattua huomattavasti terveellisemmällä jäätelöllä. Grillaamisen sijaan suosit pakastinkylmiä vesimeloneja ja vettäkin tulee kiskottua yhtä paljon kuin kuninkuusraveissa kaljaa. Painon ylläpitäminen ja etenkin nostaminen helpottuvat kummasti, sillä vaikka syötkin normaalia vähemmän niin vaakalukema kipuaa tappavan tasaista tahtia ylöspäin, vaikka kesällä syödyn jäätelön kalorit eivät Ilta-Sanomien mukaan tartu.

3. Liikkumisen helppous

Hikiliikuntaa tulee harrastettua kuin itsestään. Jo aurinkotuolin avaaminen aiheuttaa vahvaa hengästymistä ja niskavillojen ankaran kastumisen. Tämänhän on pakko merkitä sitä, että aerobinen kuntosi ottaa harppauksia parempaan suuntaan näinä ihanina helleviikkoina!
Kuntosalin sijasta tulee kuin luonnostaan suosittua virkistävää ulkoliikuntaa, kun raahaudut viidettä kertaa vuorokaudessa rannalle vain toteamaan, että nyt se saamarin jokikin on aivan yhtä kuuma kuin parkkipaikalta löytämäsi lätäkkö, jossa parhaasi mukaan yritit päätäsi aamulla viilentää.
Mutta onhan kesä nyt ihmisen parasta aikaa ja kaiholla näitä viikkoja muistellaan kun lokakuussa tulee vaakasuorassa räntää viisi viikkoa putkeen ja sitäkään ilmaa ei todellakaan pääse sisälle karkuun vaan siellä me yöt palellaan sitten nollakelissä.

Eiku?

4. Siivoamisen helppous

Helteellä jos koska voi unohtaa kotityöt hetkeksi, koska ruokaa ei tule laitettua, koska ei ole nälkä eikä uunia lämmitettyä, koska broileri kypsyy jo pöydällä, niin mistäpä sitä tiskiäkään tulisi. Samaan syssyyn jatkuvasti kiinni olevat sälekaihtimet salaavat tehokkaasti kahden kuukauden aikana kertyneet villakoirat, jotka saavat armon aikaa jo siksi, että imurikaan ei muuta tee kuin puhaltaisi lisää kuumaa ilmaa tähän ihanaan maanpäälliseen helvettiin, jota ennen Arktisen alueen pääkaupungiksi kutsuttiin.
Ja miksi vaihtaa lakanat? Kuivausrumpu kuumentaa ne ja seuraavana yönä ihosi kastelee ne.

5. Pukeutumisen helppous

Vaatteiden suhteen kesä on helppoa aikaa. Pitkät housut eivät mene jalkaasi ilman vaseliinia ja väkivaltaa ja tiukat paidat ovat äkkiä selkämyksestä märät. Oletkin nyt elänyt kaksi kuukautta samassa mekossa / shortseissa / t-paidassa ja alat ihmetellä, miksi kanssaihmiset kiertävät sinut hieman kauempaa.

Ai niin, koska pyykkääminen hikoiluttaa liikaa.

Ah, ja kuka hullu käyttää rintaliivejä? Ja kuinka vahva pitäisi olla, että saa vedettyä urheilurintsikat pois päältään? Tästä syystä rintoihisi on tullut pari venymisjälkeä lisää, mistä voi kiittää joko maanvetovoimaa tai jäätelöä.

Mutta onhan tämä kesä nyt ollut heittämällä mukavin kesä sataan vuoteen. Kunnon lapsuudenkesä. Vaatteet haisee ja ahdistaa ja jos on nakuna niin naapurit katsoo ja ahdistelee.

6. Laiskottelun helppous

Tässä kohdassa voit luopua kaikesta sarkasmistasi, sillä makaaminen pimeässä ja hiljaisessa huoneessa on ainoa asia, jonka tekeminen ei aiheuta lämpöhalvausta. Kaikki ylimääräiset velvollisuudet tulee jätettyä pois, liikuntaa pystyy helposti väistelemään eikä kukaan kuitenkaan pysty väittämään, että nukkuisit vaan kaiket päivät, KOSKA ET PYSTY NUKKUMAAN.

Samaan aikaan kun rästihommien kasa kasvaa, voit huoletta keskittyä siihen kaikkein tärkeimpään hommaasi, eli hengittämiseen. Huonoa omaatuntoa on turha kokea siinä vaiheessa, kun joudut valitsemaan makaamisen ja kuolemisen väliltä.

7. Yleinen olemisen helppous

Onhan se vaan mahdottoman nautinnollista, kun päätä särkee ja väsyttää, jos ei sitten muista oikeasti ihan kunnolla juoda vissy-vettä, napsia suolapähkinöitä, istua kylmässä suihkussa säännöllisesti ja ostaa ilmalämpöpumppua vuokrattuun kerrostalokaksioon, jossa nukkuminen saattaa onnistu hevosen lopettamiseksi tarkoitetulla annoksella reseptiunilääkkeellä.

Ei sillä että valittaisin. Koska onhan kesä nyt ihmisen parasta aikaa.

Hikikinkku
Facebook | Instagram | Bloglovin | YouTube
Snapchat: jenskysii

2 thoughts on “Nautitaanpa helteistä ennen kuin ne loppuu

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.